Cześć,
Jest dość późno, 3:54 to chyba nie najlepsza godzina na nowe pomysły, ale może okazać się godziną zbawienną dla wielu chorych, którzy nigdy nie słyszeli o RJForum.pl, a może chcieliby usłyszeć w przebiegu swoich podejrzeń, diagnozy, leczenia i w końcu obserwacji po udanym leczeniu. Będzie to też dobra okazja do poprawienia standardów leczenia w polskich ośrodkach onkologicznych!
Pomysłem jest akcja, w której wkleimy tutaj adresy do swoich najbliższych placówek onkologicznych a my, często ze względu na brak czasu, brak możliwości logistycznych czy w końcu brak możliwości dotarcia bezpośredni do specjalistów onkologów - wyślemy pocztą garść wizytówek z adresem forum, kilkoma najważniejszymi informacjami dla chorych i list przewodni do wszystkich lekarzy, którzy mogą mieć mieć styczność z chorymi na raka jądra.
Oczywiście akcja nie może się obyć bez Waszej pomocy. Finansowo nie będzie to najbardziej wymagające przedsięwzięcie a efekt... może przerośnie nasze oczekiwania?
Przygotuję projekt wizytówki, która może być wręczona pacjentowi przez jego lekarza. Draft listu również ustalimy wspólnie. Później zostanie tylko zaadresowanie kilkuset (mam nadzieję) kopert i wysłanie ich w świat
Czekamy na Wasze opinie, jak zwykle Wasze sugestie będą tutaj kluczowe. Działajmy na rzecz polepszenia warunków leczenia polskich Chorych na nowotwory jądra! Oczywiście nic nie obędzie się bez Waszego wsparcia, ale myślę, że baza adresów oraz bezpośrednie działanie będzie nareszcie skuteczne!
Plan obejmuje:
- projekt wizytówki dla chorych, która może być przekazana przez lekarza nowo diagnozowanym pacjentom, pacjentom w trakcie leczenia i już w trakcie obserwacji,
- list przewodni dla lekarza z informacją o możliwościach, wytycznych i celu ich stosowania,
- tłumaczenie amerykańskich wytycznych NCCN (które z doświadczenia - są najświeższe i najlepiej udokumentowane naukowo) tak, aby każdy w Polsce mógł się z nimi zapoznać.
Pozdrawiam!