poczytalem, i wszedzie jest napisane maximalnie raz na tydzien, wrecz: Objawem przedawkowania z powodu zastosowania zbyt dużej dawki albo podanie produktu leczniczego częściej niż raz na tydzień może prowadzić do występowania priapizmu u mężczyzn. Należy wówczas przerwać podawanie produktu leczniczego.
Co znaczy w normie? bo generalnie endokrynolog sie nie bedzie pchal ze sztucznym testosteronem, dopoki nie jestesz przy dolnej granicy kolo 250 jednostek powiedzmy. Tutaj napewno inna norma jest u 20 latka i inna w moim przypadku. jestem juz grubo po 40, to mam momenty ze nawet 9 miesecy mam przerwe. Jak sie staje zbyt uciazliwy dla otoczenia, to wtedy pora na ponowny zastrzyk Najnizej mialem kolo 130. Napewno nie ma co przesadzac z testosteronem, bo potrafi tez szkodzic, nie tylko pomagac.
PS: co do estradiolu, to jest powiazany do testosteronu: Testosterone was decreased by 8.7 (SE=3.8; p=0.21) ng/dL for each mg increase in estradiol dose
PSS: napewno nebido jest lepsze bo uwalnia testosteron dlugoterminowo i trzyma poziom, nie ma tych ciaglych amplitud jak przy 2 tygodniowych zastrzykach, kdzie masz najazd, jestesz powyzej normy i na koncu zjazd i jestesz ponizej i tak ciagle w kolko.