bol brzucha i plecow podejrzenie nowotworu jadra

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: bol brzucha i plecow podejrzenie nowotworu jadra

Postprzez pawel-wrobel83 » 08 Lis 2018, 11:57

Witam wszystkich po dlugiej nieobecnosci niestety sprawa w moim przypadku troche sie mocno sie skomplikowala. Po 4 kursach bep z dolewkami markery spadly natomiast guzy zaotrzewne w kl.piersiowej i na szyi pozostaly... Jestem po rplnd niedalo sie wszystkiego wyciac pobrano 3 guzy do histo i wyszedl potworniak zmieniono mi gr. z 3b na 3c. Mam prosbe czy moglby mi ktos podeslac namiary mail lub nr.tel do dr.Sarosieka chcialbym poprosic o konsultacje i okreslenie mojego stanu bo troche sie martwie...
pozdrawiam
Pawel
pawel-wrobel83
 
Posty: 31
Rejestracja: 30 Maj 2018, 16:20
Miejscowość: Blonie k. warszawy

Re: bol brzucha i plecow podejrzenie nowotworu jadra

Postprzez tobson85 » 08 Lis 2018, 12:15

Hej
Poniżej kontakt:
tomasz.sarosiek@tomaszsarosiek.pl / tel. kom: 601 310 244
Pozdrawiam
Tobiasz
teratoma immaturum, carcinoma embryonale 80%, seminoma, IGCN / CS IIA / 3xBEP - 4 WSK Wrocław 6.05.2016 - 05.07.2016
tobson85
Przyjaciel Forum
 
Posty: 557
Rejestracja: 06 Lip 2016, 21:52
Miejscowość: Wrocław

Re: bol brzucha i plecow podejrzenie nowotworu jadra

Postprzez pawel-wrobel83 » 08 Lis 2018, 12:20

dzieki bardzo zaraz napisze maila i zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie bo denerwuje sie strasznie
pozdrawiam
Pawel
pawel-wrobel83
 
Posty: 31
Rejestracja: 30 Maj 2018, 16:20
Miejscowość: Blonie k. warszawy

Re: bol brzucha i plecow podejrzenie nowotworu jadra

Postprzez pawel-wrobel83 » 08 Lis 2018, 18:27

mam jeszcze pytanie na tk po chemi guzy zmalaly ok 1cm do srednio 2-4cm natomiast w histopatologi wykazano ze to poworniak o ktorym czytalem ze na niego chemia nie dziala...
Moze ktos mi okreslic jak powazny jest moj stan i rokowanie?
Załączniki
tomo.docx
(89.13 KiB) Ściągnięto 15 razy
pozdrawiam
Pawel
pawel-wrobel83
 
Posty: 31
Rejestracja: 30 Maj 2018, 16:20
Miejscowość: Blonie k. warszawy

Re: bol brzucha i plecow podejrzenie nowotworu jadra

Postprzez tobson85 » 08 Lis 2018, 19:46

Hej Paweł
Możesz wrzucić ten plik jako pdf lub zdjęcie? Nie mogę otworzyć tego pliku z tel.
Pozdrawiam
Tobiasz
teratoma immaturum, carcinoma embryonale 80%, seminoma, IGCN / CS IIA / 3xBEP - 4 WSK Wrocław 6.05.2016 - 05.07.2016
tobson85
Przyjaciel Forum
 
Posty: 557
Rejestracja: 06 Lip 2016, 21:52
Miejscowość: Wrocław

Re: bol brzucha i plecow podejrzenie nowotworu jadra

Postprzez pawel-wrobel83 » 08 Lis 2018, 20:21

siema niedam rady tego tak skonwertowac zeby bylo mniejsze od 256kb wyslalem ci smsem zdjecie
pozdrawiam
Pawel
pawel-wrobel83
 
Posty: 31
Rejestracja: 30 Maj 2018, 16:20
Miejscowość: Blonie k. warszawy

Re: bol brzucha i plecow podejrzenie nowotworu jadra

Postprzez keiti78Zg » 09 Lis 2018, 09:44

nie wiem czy jeszcze potrzebne


Wyniki badań:
Tľ SZYI KLATKI PIERSIOWEJJAMYBRZUSZNEJ 1 MIEDNICY Z KONTRASTEM iv. DOI S /
2018-10-03 TK szyi, klatki piersiowej, jamy brzusznej i miednicy ze środkiełn
Porównano z poprzednim badaniem TK 2()
Powiększone węzły chłonne szyi oraz nadobojczykowe lewe, nujvvię'ks:y pukiel o M') "5x53 nun (poprzednio nieobjęty badaniem).
Pakiety węzłów chłonnych w śródpiersiu tylnym, od poziomu luku aorty, schodzą upzd/uż cłortJ
(poprzednio 46x31 mm); pod odnogami przepony - 36x2() 117/17 (poprzednio 48x2 7
Obustronnie przykręgosłupowo węzły chłonne/guzki podop/ucnołve - po /cnvej do I S nu poziomie Th9 (poprzednio 43x20 mm) oraz do 34xl 6mm nu poziomie 1 '/? (poprzednł() prawej do 23xll mm na poziomie Thl I (jak poprzednio).
Rozległe, niejednorodne pakiety węzłowe w przestrzeni zaotrzewnowej - od di) rozwidlenia aorty; otaczają aortę, ZGD, naczynia nerkoupe. Nie lędźwiowych. W obrębie pakietu pojawi/v się zwapnieniu. 14 'vłni(lł• 108x62 mm (poprzednio 120x72 mm).
Zmniejszyła się hipodensyjna zmiana ogniskowa /eu.ľ//? p/cłcłc (poprzednio 18x16 mm).
Pozostały obraz narządów szyi, klatki piersiowej, jamy brzusznej i miednicy podobnie jak poprzednio. be zmian meta. Kości bez destrukcji.
TSH
Imię i Nazwisko: PESEL
968
2018-10-03 Tyreotropina (TSH)[glU/ml]: (0.3 - 4.2) 1.68;
FT3 2018-10-03 Wolna trijjodotyronina (FT3)[pg/mL]: (2.0 - 4.4) 3.55;
FT4
2018-10-03 Wolna tyroksyna (FT4)[NG/DL]: (0.9 - 1.7) l. 14;
HCG
2018-10-03 J3-HCG[m1U/mL].• (<5) 2.5];
AFP
2018-10-03 Alfa - fetoproteina (AFP)[IU/mL]: (0.0 - 5.8) 2.84;
Albuminy
2018-10-02 Albuminy[G/1].• (35.0 - 520) 440;
Fosfataza alkaliczna
2018-10-02 Foșfataza zasadowa[[U/l]: (30 - 120) 79;
ALT
2018-10-02 ALT[U/I]: (<50) 61;
APTT
2018-10-02 APTT[sek].• (25.00 - 36.00) 32.80;
AST
2018-10-02 ASPAT[U/I].• (<50) 33;
Antytrombina III
2018-10-02 Antytrombina[%]: (75.00 - 125.00) 102.()();
Bilirubina całkowita
2018-10-02 Bilirubina całkowita[gmol/l]: (5.0 - 21.()) 6.8;
Wapń
2018-10-02 Wapń[mmol/l].• (2.20 - 2.65) 2.53,•
D-dimery
2018-10-02
Fibrynogen D-dimery[ng/mL]: (<500) 604;
2018-10-02 Fibrynogen[G/1].• (1.80 - 3.50) 3.08;
Gamma-glutamylo-transpeptydaza
2018-10-02 GGTP[IU/I].• (<55) 27;
Glukoza
2018-10-02 Glukoza[mg/dl]: (74 - 106) 96; Potas
2018-10-02 Potas[mmol/l].• (3.50 - 5.10) 4.02;
Kreatynina
2018-10-02 Kreatynina[mg/dl]: (0.67 - l. 17) 0.88; eGFR wg wzoru MDRD[łnl/ min; l, -3171 ']. 99;
LDH
2018-10-02 LDH[IU/I].• (<247) 217;
Morfologia krwi obwodowej 5-diff
2018-10-02 Krwinki białe (4.00 - 10.00) 6.54
Krwinki czerwone[T/l]: (4.60 - 6.20) 3.60
Hemoglobina[g/dl]: (14.0 - 18.0) 12.0
Hematokryt[%]: (42.0 - 52.0) 36.1
MCV[fl].• (76.0 - 96.0) 100.3
MCHTpg].• (27.0 - 32.0) 33.3
MCHC[g/d1].• (30.0 - 35.0) 33.2
Płytki krwi[G/1].• (148 - 400) 252 (11.9 - 14.5) 12.8
MPV[fl].• (9.4 - 12.5) 10.2
(19.10 - 44.60) 25.30
(0.17 - 0.38) 0.26
Liczba neutrocytów[G/l]: (3.00 - 5.80) 3.55 % neutrocytów[Vo]: (54.0 - 62.0) 54.2
Liczba limfocytów[G/l]: (1.50 - 3.00) 1.90 % limfocytów[%]: (20.0 - 45.0) 29.1
Liczba monocytów[G/l]: (0.30 - 0.80) 0.56 % monocytów[%]: (3.0 - 8.0) 8.6
Liczba eozynocytów[G/l]: (0.05 - 0.32) 0.49 % eozynocytów[%]: (1.0 - 4.0) 7.5
Liczba bazocytów[G/l]: (0.00 -'0.05) 0.04
% (0.00 - O. 75) 0.60
Sód
2018-10-02 Sód[mmol/l]: (136.0 - 146.0) 140.5;
2018-10-02 Czas protrombinowy[sek]: 11.2(); Aknnvnošč pro/ronłhin.v/
Białko całkowite protrombinowy[%]: (80.00 - 110.()()) 1()6.25; [NR. - 1'
2018-10-02
Kwas moczowy Białko całkowite[G/l]: (66.0 - 83.0) 68.7;
2018-10-02
Mocznik Kwas moczowy[mg/dl]: (3.5 - 7.2) 5.2;
2018-10-02 Mocznik[mg/dl]: (17.0 - 43.0) 22.4;
Czas protrombinowy
keiti78Zg
 
Posty: 60
Rejestracja: 13 Lip 2018, 17:09

Re: bol brzucha i plecow podejrzenie nowotworu jadra

Postprzez pawel-wrobel83 » 09 Lis 2018, 09:56

dzieki za wstawienie operuje glownie na tel i niektore wydajace sie blache rzeczy sa naprawde ciezkie do wykonania... jeszcze raz dzieki.
pozdrawiam
Pawel
pawel-wrobel83
 
Posty: 31
Rejestracja: 30 Maj 2018, 16:20
Miejscowość: Blonie k. warszawy

Re: bol brzucha i plecow podejrzenie nowotworu jadra

Postprzez pawel-wrobel83 » 09 Lis 2018, 10:56

mam jeszcze pytanko czy nie znacie jakiegos chirurga laryngologa ktory podjolby sie operacji na szyi bo w szpitalu mi odmowiono operacji...
pozdrawiam
Pawel
pawel-wrobel83
 
Posty: 31
Rejestracja: 30 Maj 2018, 16:20
Miejscowość: Blonie k. warszawy

Re: bol brzucha i plecow podejrzenie nowotworu jadra

Postprzez troll » 09 Lis 2018, 17:19

Witaj,

1. Markery są unormowane i jest to bardzo dobry znak!! Jest to niewątpliwy powód do radości i pozytywny czynnik rokowniczy.
2. Zmniejszenie guzów a także wynik operacji zwiadowczej wskazuje na obecność utkania potworniaka, który także niestety jest groźny.
3. Potrzebujesz konsultacji w najlepszym zespole lekarzy, jaki jest osiągalny. Wszystkie te zmiany mogą (i muszą) być rozpatrywane w kategorii operacji i musi to wykonać doświadczony zespół. Zmiany z szyi również może operować torakochirurg (chirurg klatki piersiowej).
4. Skontaktowanie się z drem Sarosiekiem to dobry wybór, pytanie, jak doktor ma się z czasem, który jednego człowieka ogranicza do 24 h na dobę. Nie ukrywam, jest tutaj sytuacja mocno kryzysowa, jednak czekaj na odpowiedź. Jeśli odpowiedź nie pojawi się w ciągu tygodnia, odezwij się do mnie na priv.

Pozdrawiam,
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert
 
Posty: 3810
Rejestracja: 21 Gru 2010, 16:36

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości