Czy to rak?

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Czy to rak?

Postprzez rqt32 » 11 Sie 2019, 10:54

Witam, od pewnego czasu mam wrażenie, że moje lewe jądro wygląda inaczej od prawego. Widzę tam guzka, który przy ,,macaniu" przesuwa się, przy ściśnięciu czuć niezbyt twardą przesuwającą się masę. Jest to po lewej stronie u góry, praktycznie od samej góry i początku penisa. Dodatkowo mam widoczny żylak na jądrze. Teoretycznie nie mam żadnych objawów, chyba sam sobie wmawiam delikatny ból i dyskomfort przez to, że martwię się co to jest. Lewe jądro jest tak jakby większe od prawego, zależy też w sumie kiedy, teraz jeszcze czuję jakby lewe jądro mi się cały czas obijało o nogę czego przy prawym nie czuję (może po prostu takie ułożenie w majtkach). Ale tak jak pisałem wcześniej, może to być wymysł mojej podświadomości. Spróbuję potem wrzucić zdjęcie jeżeli coś będzie na nim widoczne.
rqt32

Re: Czy to rak?

Postprzez LEONIDAS77 » 11 Sie 2019, 11:00

Witaj kolego na forum nikt Tobie tutaj na podstawie tego co napisałeś nie odpowie czy to rak masz obawy udaj sie do lekarza niech wykona usg jak trzeba idz prywatnie nie czekaj czas jest najważniejszy.
Pozdrawiam Leo.
LEONIDAS77

Postprzez rqt32 » 15 Sie 2019, 10:14

Po niedzieli wybiorę się do urologa. Pobolewa mnie codziennie co jakiś czas. Ogólnie prawe jądro mi zwisa normalnie, lewe natomiast jest jedną kulą i w miejscu, w którym prawe normalnie wisi to w lewym jest po prostu jakby masa, a w środku niej miękkie przesuwające się guzki. Na dodatek mam widoczną żyłę/żylak przez prawie całe jądra
rqt32

Postprzez rqt32 » 15 Sie 2019, 16:38

+ wczoraj wieczorem i teraz w momencie w którym zaczyna mnie boleć jądro boli mnie również brzuch, nie podbrzusze, raczej nad pępkiem po lewej stronie, tak jak żołądek
rqt32

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości