Strona 12 z 14

Re: Po diagnozie

PostWysłany: 22 Sie 2013, 18:29
przez Diabeł
Witam wszystkich bardzo serdecznie,

właśnie mija u mnie trzeci miesiąc obserwacji. Na polecenie lekarza zrobiłem ostatnio badania krwi, dziś odebrałem wyniki, które wyglądają następująco:

LDH 266 U/L ref. 135 - 225
AFP 4,1 ng/ml ref. 0 - 7
HCG - beta < 0,100 mlU/ml ref. 0 - 2
Kreatynina 0,93 mg/dl ref. 0,70 - 1,20
GFR 95,44 ml/min/1,73 ref. > 60

Martwi mnie wzrost LDH powyżej wartości referencyjne.

W czerwcu wartość LDH wynosiła 289 U/L przy wartości referencyjnej 200 - 480.

Co ciekawe badania cały czas robię w jednym szpitalu, a w dwóch przypadkach mam inne wartości referencyjne.

Jutro mam się spotkać z lekarzem, i nie wiem czego mam się spodziewać.

Pozdrawiam

Re: Po diagnozie

PostWysłany: 22 Sie 2013, 19:15
przez m9nika
Witam
Diabeł napisał(a):Martwi mnie wzrost LDH powyżej wartości referencyjne.

troll napisał(a): LDH nie jest markerem specyficznym dla nowotworów jądra i jego podwyższone wartości nie muszą oznaczać aktywnego procesu nowotworowego (szczególnie wartości mieszczące się w zakresie (dolna granica normy) < x < (1,5 x górna granica normy)).

Więc nie ma powodów do niepokoju ;)
Pozdrawiam

Re: Po diagnozie

PostWysłany: 22 Sie 2013, 19:34
przez romi
Witam
Nie przejmowałbym się tym, może chwilowy wyskok nieistotny dla sprawy, może pomyłka laboratorium i to co powyżej. Dla pewności możesz powtórzyć samo LDH.
Pozdrawiam

Re: Po diagnozie

PostWysłany: 22 Sie 2013, 19:54
przez Diabeł
Wielkie dzięki,

zawsze mogę na Was liczyć :) Jutro napiszę co postanowił lekarz. Pozdrawiam.

Re: Po diagnozie

PostWysłany: 23 Sie 2013, 20:47
przez Diabeł
Dobry wieczór,

już po wizycie u lekarza, który dokładnie jak Wy nie widzi nic niepokojącego w podwyższonym u mnie LDH :) Ustaliliśmy, iż prawdopodobną przyczyną wzrostu LDH, jest fakt, iż na badania przyszedłem po znacznym wysiłku fizycznym.

Na wrzesień dostałem kolejne skierowanie na tomograf i badanie markerów, więc jak na razie wszystko idzie zgodnie z wytycznymi.

Pozdrawiam.

Re: Po diagnozie

PostWysłany: 25 Sie 2013, 23:28
przez daro
I tak trzymaj, wszystko musi być pod kontrolą - przede wszystkim Twoją!
Pozdrawiam i życzę zdrowia.

Re: Po diagnozie

PostWysłany: 26 Sie 2013, 20:00
przez Diabeł
Dzięki Daro. Mam to szczęście, że trafiłem na kompetentnego lekarza i o nic nie muszę się upominać. Mam nadzieję, że zawsze tak już będzie :) czego życzę sobie, jak i wszystkim zmagającym się z "naszą" chorobą.

Pozdrawiam.

Re: Po diagnozie

PostWysłany: 11 Paź 2013, 22:31
przez Diabeł
Dobry wieczór,

kolejny miesiąc obserwacji mija. Właśnie jestem po badaniach TK i badaniach markerów. Z otrzymanych wyników badań wynika, że wszystko na razie jest ok. Kolejne badania w styczniu. Pozdrawiam Wszystkich gorąco.

Re: Po diagnozie

PostWysłany: 12 Paź 2013, 07:09
przez Adrian1975
nie na razie, a wszystko ok i tak ma pozostać

Adrian

Re: Po diagnozie

PostWysłany: 06 Sie 2015, 20:42
przez Diabeł1976
Witam,

kontynuuję swój wątek pod nową nazwą użytkownika, ponieważ od kilku miesięcy, pomimo wielu prób nie udaje mi się zalogować na stare konto. Wpisuję nazwę użytkownika oraz hasło i otrzymuję komunikat: Wprowadzono nieprawidłową nazwę użytkownika. Sprawdź ją i spróbuj ponownie. Skontaktuj się z Administratorem, jeśli ten problem się powtórzy. Jak próbuję wysłać e-mail aktywacyjny to otrzymuję komunikat: Wpisany e-mail/nazwa użytkownika nie może zostać odnaleziona. O tym fakcie informowałem kilkakrotnie administratora, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, więc wracam pod nową nazwą użytkownika