nowotwór jądra

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: nowotwór jądra

Postprzez 1111 » 06 Maj 2015, 12:59

Witam
Wczoraj byłem na kontroli z wynikami morfologi i markerów dr owiedział ,że wszystko dobrze i nie trzeba powtarzac ale ja za dwa tygodnie zrobie .
Następne badania
3 lub 4 m-c badanie markerow,usg jamy brzusznej, rtg klatki no i usg drugiego jądra
za 6 m-c TK jamy , miednicy, klatki piersiowej
więcej nie ustaliliśmy ale będe robił według tabeli dla nasienniaka
Ustalilismy ze do onkologa bede teraz chodził do olsztyna po skierowania a wrazie niejasnosci i wyniki bede wysyłał na emil .Myśleże to bardzo dobre rozwiązanie , a wrazie czego jest jeszcze to tak wspaniałe forum.Pozdrawiam wszystkich będe meldował co dalej jak wyniki i napewno będe codzien przeglądał forum.
1111
 
Posty: 54
Rejestracja: 24 Mar 2015, 18:47

Re: nowotwór jądra

Postprzez 1111 » 19 Maj 2015, 09:14

Witam
Wczoraj odebrałem wyniki morfologi podam które nie w normie
HGB 13,6 g/dl norma 14-18
MPV 7,6 FL 9,7-11,9
reszta w normie a mpv zawsze miałem niższe
niewiem dokładnie które to płytki krwi bo inne laboratorium i inne skróty ale chyba to
PLT 363 10^9/L norma 150-450
To jest druga morfologia po podaniu karboplatyny którą otrzymałem miesiąc temu.
Zrobić jeszcze raz po jakimś czasie?
1111
 
Posty: 54
Rejestracja: 24 Mar 2015, 18:47

Re: nowotwór jądra

Postprzez romi » 19 Maj 2015, 11:36

Witam
Oczywiście, za jakiś czas (powiedzmy miesiąc) zrób morfologię. Powinno już być wszystko w normie.
Pozdrawiam
romi
 
Posty: 3290
Rejestracja: 03 Paź 2011, 10:46

Re: nowotwór jądra

Postprzez 1111 » 22 Maj 2015, 08:47

Witam
Szukam dobrego gabinetu USG w Olsztynie ,może być prywatnie a także na NFZ
1111
 
Posty: 54
Rejestracja: 24 Mar 2015, 18:47

Re: nowotwór jądra

Postprzez 1111 » 30 Maj 2015, 09:41

Witam mam pytanie jak wiecie leczę się u dr. Sarosieka wiem że jest bardzo dobrym lekarzem od rj ,a jak wygląda choroba raka piersi można gdzieś o tym poczytać . Mam znajomą która choruje na raka piersi i chciałbym polecic jej dr. Sarosieka
1111
 
Posty: 54
Rejestracja: 24 Mar 2015, 18:47

Re: nowotwór jądra

Postprzez him » 30 Maj 2015, 11:24

spokojnie mozesz Go polecic. Centrum Magodent zajmuje się równiez leczeniem raka piersi.
him
 
Posty: 78
Rejestracja: 25 Paź 2013, 23:45

Re: nowotwór jądra

Postprzez 1111 » 09 Lip 2015, 12:54

Witam
Dziś robiłem badania kontrolne podam wyniki
USG jamy b. wszystko ok
USG drugiego jądra ok
morfologia podam co nie w normie
ALT 50 zakres 0-41
Monocyty 12 zakres 2-10
teraz markery
LDH 307 ZAKRES 240-480
HCG 0,100 zakres 0,00-2,0
AFP wynik za dwa dni
wynik RTG zwykły tzn nie w dwóch projekcjach bo złe skierowanie miałem ale na zwykłym wszystko bez zmian.
TK mam zaplanowane na 4 września poczekać czy może zrobic te rtg w dwóch projekcjach?
Pozdrawiam wszystkich
1111
 
Posty: 54
Rejestracja: 24 Mar 2015, 18:47

Re: nowotwór jądra

Postprzez romi » 09 Lip 2015, 17:52

Witam
Wszystko jest w porządku to nie ma co robić teraz powtórnie prześwietlenia. Tylko się cieszyć i oby tak dalej.
Pozdrawiam
romi
 
Posty: 3290
Rejestracja: 03 Paź 2011, 10:46

Re: nowotwór jądra

Postprzez 1111 » 25 Lip 2015, 15:39

Witam
podam resztę wyników z dnia 2015.07.09
AFP 2,59 0-7
USG jamy brzusznej
Pęcherzyk żółciowy bez złogów . PŻW nieposzerzony .Wątroba z cechami stłuszczenia,bez zmian ogniskowych.
Trzustka , nerki i śledziona w normie .Węzły chłonne okołoaortalne niepowiększone. Pęcherz moczowy słabo wypełniony.

USG jądra
Stanpo prawostronnej orchidektomii.
Lewe jądro wielkości 49-22mm i echogeniczności bez zmian ogniskowych.
Okolica moszny bez zmian ogniskowych.

Czekamy do wrzesnia na TK
1111
 
Posty: 54
Rejestracja: 24 Mar 2015, 18:47

Re: nowotwór jądra

Postprzez 1111 » 01 Wrz 2015, 08:57

Witam mam wyniki TK mineło 5 miesięcy po karboplatynie

Badanie TK kl. piersiowej wykonano dwufazowo przed i po iv podaniu środka kontrastowego
w w-ch 2,5mm. Niewielkie zmiany bliznowate z namiotowatym pociąganiem opłucnej u podstawy s.10L.Nie stwierdzono innych zmian ogniskowym w miąższu płucnym. W rzucie śródpiersia obu wnęk nie uwidoczniono zmian o charakterze rozrostowym . Węzły chłonne
nie powiększone.

Badanie TK jamy brzusznej i miednicy wykonano przed i po iv podaniu środka kontrastowego
w fazach t etniczej , wrotnej i opóznionej warstwami 2,5mm.
Wątroba poza drobną 5 mm torbielą w s.4a , trzustka,śledziona,nadnercza i nerki bez zmian.
Drogi żółciowe nieposzerzone . Pęcherzyk żółciowy bez złogów. Wydzielanie moczu cienijącego jest zachowane prawidłowo . Narząd miednicy w normie . Węzły chłonne nie powiększone , najwieksze pachwinowe do 7mm.
Układ kostny uwidoczniony we wszystkich zakresach badania bez podejrzanych ognisk.
Wn . Obraz jak w badaniu z dnia 1.04.2015 . Brak cech procesu neo w zbadanym zarysie.

Myślę że wszystko jest dobrze pozdrawiam wszystkich
1111
 
Posty: 54
Rejestracja: 24 Mar 2015, 18:47

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość