Chyba powrót!

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Chyba powrót!

Postprzez m9nika » 30 Lip 2014, 15:14

Witam
Fajnie, że operację masz już za sobą :) teraz nabieraj siły!
Kto cię operował?
Jeśli możesz, to opisz dokładnie procedurę jaka przeszedłeś (jak wyglądają przygotowania, ile trwała operacja), gdyż będą to cenne wskazówki dla innych ;)
Teraz życzę szybkiego powrotu do formy!
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez pawel33 » 01 Sie 2014, 21:21

Witam wszystkich u mnie doprzodu jutro do domu, wszystko jak z książki .
tak jak monika prosiła opisze trochę to wszystko.
więc 25.07 przyjęcie wizyta w pokoju 222 dr.Madej potem skierowania na krew iRTG klatki w 2 płaszczyznach potem ruch chorych C i wreszcie 3 piętro czyli oddział
sobota odpoczynek tylko zastrzyk przeciwzakrzepowy
niedziela rano śniadanie na obiad tylko zupka, potem tylko woda i oczyszczenie organizmu czopek, zastrzyk.
poniedziałek rano kąpiel golenie pasa startowego dla chirurgów około 10 zjazd na blok , tam anestezjolog znieczula światło gaśnie zaczyna się operacja , prowadzi ją dr.Tomasz Kalinowski, zmiana jest jedną czyli tylko ten jeden pakiet węzłów , brak drenów i cewnika :D operacja trwał maks 3 godziny mają chłopaki wprawę w tym co robią .Po operacji noc na OIOM wszystko podowane dożylnie z morfina włącznie .W wtorek powrót na oddział i przez następne 2 dni tylko kroplówki i czekanie na pracę jelit , czyli gazy, w czwartek woda i klejik oraz suchary .Wszystko zaczyna działać jest dobrze gazy odchodzą aż miło :D .Piątek po wizycie decyzja o wypisie w sobotę , rana czystą sucha i co najważniejsze pojawił się stolec :mrgreen: więc układ zamknął koło , a to ważne ponieważ lekarz opowiadał że paru gości jeszcze raz trzeba było ciąć bo nie potrafili się powstrzymać przed jedzeniem pomiędzy kroplówkami i się wszystko blokowało .
Więc tyle z mojej opowieści mam nadzieję że komuś się to jeszcze przyda , operacja nie jest wcale taka straszna jak ją opisują , ból da się przeżyć no i specjaliści w COI najlepsi :D pozdrawiam wszystkich gorąco Paweł.
pawel33

Postprzez pawel33 » 07 Sie 2014, 11:34

Witam ogólnie do przodu szwy ok wstawanie tez najgorzej jak chce mi się odkasłać to wiadomo napina się przepona i wtedy boli czy macie jakąś radę czy się rozlużnić,czy napinać mięśnie, zawsze spinam mięśnie bo wydaje mi się że wtedy mniej boli pozdrawiam Paweł
pawel33

Postprzez mgonia » 09 Sie 2014, 13:36

Czesc,

pisze z perspektywy totalnie odmiennej(kobieta, sytuacja wyjsciowa- 3 cesarki). Bol w miejscu ciecia w trakcie kichania badz kaszlu paskudny i rozrywajacy. Skuteczna,dla mnie, rada od pielegniarek byl zdecydowany nacisk dlonia na brzuch, tam gdzie najbardziej ciagnelo.Wtedy nie wydaje sie ze szwy trzasna no i bolalo troche mniej.

A tak w ogole to tylko czas robi swoje..
Powodzenia i zdrowia!
mgonia

Postprzez pawel33 » 11 Sie 2014, 19:01

Witam dziś zdjęto szwy dziwne uczucie jak by się miało wszystko rozlecieć ,ale się trzyma dodatkowo noszę pas brzuszny aby się nie nabawić przepukliny pozdrawiam Paweł :D
pawel33

Postprzez pawel33 » 22 Sie 2014, 18:16

Witam dziś wróciłem z Warszawy ,wczoraj odebrałem hist-pat wyciętych węzłów i jest okej ,więc teraz obserwacja następna wizyta w listopadzie ,przed mam wykonać tk jamy,miednicy,klatki i markery kamień spad s serca i jest duża radość :D .POZDRAWIAM WSZYSTKICH GORĄCO PAWEŁ
pawel33

Postprzez m9nika » 22 Sie 2014, 19:27

Witam
Gratulacje! Cieszę się razem z Tobą :) oraz życzę dalszych dobrych wyników ;)
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Dubel » 31 Sie 2014, 13:48

Gratki i zdrówka życzę :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Dubel

Miejscowość: okolice ?lesund

Postprzez pawel33 » 01 Paź 2014, 21:44

Witam mam pytanko ,czy macie jakiś sposób na ból nogi prawej po RPLND .Zbiera się tam LIMFA,onkolog poleciła mi maść lioton 1000,czasami pomaga ,ale od paru dni nie za bardzo ,czy masaż limfatyczny wchodzi w rachubę bo różnie piszą że po nowotworach nie jest raczej polecany.Pozdrawiam Paweł.
pawel33

Postprzez pawel33 » 01 Lut 2015, 22:08

W[TAM dawno nie pisałem u mnie do przodu ,w listopadzie kontrola do przodu ,TK ok,markery też.Końcówka stycznia też kontrola tylko markery do przodu,następna w maju TK,USG JĄDRA I MARKERY.Ogólnie samopoczucie okej,próbuje wracać do formy biegam ,jednak 4 BEP zrobiły swoje i płuca dają o sobie znać ,czy macie jakąś radę na ten temat pozdrawiam wszystkich PAWEL :D
pawel33

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości