Ewa i Adam napisał(a):Dzień 14 w toku.
Rano badania, w południe angiolog. Lekarz stwierdził, że dopiero po pół roku będziemy wiedzieli co dalej. Najpierw leczenie choroby nowotworowej. Zalecił 1 x Clexane Forte 150 przez minimum 6 miesięcy - potem się zobaczy czy konieczne będą dalsze działania. Super sympatyczny, wrażliwy i rzeczowy. Dodatkowo zaleca Adamowi jak najwięcej ruchu - oczywiście w miarę jego możliwości - rankiem ma wskakiwać w rajstopki uciskowe i chodzić, siedzieć ile się da, może też korzystać z roweru stacjonarnego. Zalecony ruch - tyle ile się da. Te działania mają pobudzić żyły brzeżne (chyba tak się nazywają?) do lepszej i pełniejszej wydajności, a co za tym idzie powinno to prowadzić do mniejszych obrzęków i większej sprawności nóg.
Ja siedzę i wydzwaniam po aptekach - oczywiście Clexane 150 nie ma w hurtowaniach i aptekach krakowskich. Jest szansa, że Apteka w Klarze w Częstochowie da radę załatwić pierwszych 30 ampułek - Pani Kierownik zgodziła się nawet przesłać nam lek Kurierem, gdyby na jutro nie udało się otrzymać leku
Adam śpi, ma za sobą intensywny dzień. Problemy z brzuchem zdają się odpuścić, nie wiem czy to już za nami, ale teraz jest ok. Jutro ruszamy do Częstochowy na drugą dolewkę bleomecyny.
ps. do rodzinki i znajomych - coś mi się dzieje z komórką, jakby co mam też telefon prywatny Adama bez netu (ten na 605), zatem proszę się nie denerwować - trochę zajmie zanim oddam mój do naprawy. Nie martwcie się brakiem info na forum czy nieodebranymi połączeniami.
troll napisał(a): Uważam, że cykl powinien trwać odpowiednią liczbę dni i nie powinien być modyfikowany bez wyjątkowych wskazań...
Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 3 gości