co dalej?

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: co dalej?

Postprzez mardeb76 » 22 Lis 2016, 12:00

Witam,
Jesteście pod najlepszą opieką. Życzę powodzenia, dobrego samopoczucia w trakcie chemioterapii i po leczeniu oraz samych pozytywnych wyników w przyszłości. Pozdrawiam.
mardeb76
Ekspert
 
Posty: 1257
Rejestracja: 15 Sie 2016, 22:26

Re: co dalej?

Postprzez PRZEMCIO » 29 Lis 2016, 15:41

Jestesmy po chemioterapii w magodencie. Przyjalł nas inny lekarz. Mąż czuje się bardzo dobrze. Nawet kierował drodze powrotnej. Dostał między innymi przepisane zastrzyki na pobudzenie szpiku-bialych krwinek. Ma braci te zastrzyki juz od dzisiaj bez względu na wynik krwi. Czy ktoś tak zapobiegawczo bral te xasyrzyk
PRZEMCIO
 
Posty: 29
Rejestracja: 09 Paź 2016, 19:57

Re: co dalej?

Postprzez troll » 29 Lis 2016, 19:46

Jeżeli ryzyko wystąpienia neutropenii jest wysokie (a w wielu przypadkach leczenia nowotworów jądra chemioterapią jest) to podanie leków może mieć postać prewencyjną.

Pozdrawiam,
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert
 
Posty: 3981
Rejestracja: 21 Gru 2010, 16:36

Re: co dalej?

Postprzez PRZEMCIO » 29 Lis 2016, 22:12

Nawet po jednodniowy wlewie karboplatyna?
PRZEMCIO
 
Posty: 29
Rejestracja: 09 Paź 2016, 19:57

Re: co dalej?

Postprzez NooVic » 29 Lis 2016, 22:58

Witam,
Świetnie ze czuje sie dobrze .
Ja nie dostałem zastrzyków , jedynie badanie krwi, po którym miałem konsultacje lekarska .
NooVic
 
Posty: 40
Rejestracja: 02 Paź 2016, 22:43
Miejscowość: Bydgoszcz

Re: co dalej?

Postprzez PRZEMCIO » 29 Mar 2017, 19:48

Witamy
po kontroli u dr Gerzeda wszystko w jak najlepszym porzadku. Dzisiaj odebraliśmy wyniki tk jamy brzusznej i miednicy malej i bez zmian meta. Jeszcze rtg pluc ale to juz tylko formalnosc. markery rowniez w porzadku sa. pozdrawiamy
PRZEMCIO
 
Posty: 29
Rejestracja: 09 Paź 2016, 19:57

Re: co dalej?

Postprzez PRZEMCIO » 30 Wrz 2020, 14:07

Witamy
My dokładnie 4 lata po usunięciu jądra i karboplatynie.
Wykonaliśmy rutynowe badania krwi. Niestety ldh znacznie podwyższone.
Ldh 369 zakres 125-225
Strach, lęk i przerażenie. Następnego dnia powtorzylismy badanie
Ldh 127 zakres 125-225
Dzwoniłam do laboratorium i tłumaczyli że w pierwszej probowce mogło dojść do nie widocznej hemolizy. Mamy trzeci raz zbadać krew aby się uspokoić. Laboratorium pokrywa koszty.
Dla zainteresowanych poniżej link jak łatwo jest zakłócić wynik
https://gazetalekarska.pl/?p=19342

Pozdrawiamy serdecznie
PRZEMCIO
 
Posty: 29
Rejestracja: 09 Paź 2016, 19:57

Re: co dalej?

Postprzez Jeek » 30 Wrz 2020, 21:26

Witam

Moim zdaniem nie ma potrzeby powtarzania badania, wyniki są w porzadku, nawet ten wysoki nie świadczy o nawrocie.
Jeśli Was to bardzo nurtuje - to tylko jedno ukłucie więcej.

Pozdrawiam
Nigdy nie trać nadziei
Jeek
 
Posty: 176
Rejestracja: 24 Sty 2015, 22:46

Re: co dalej?

Postprzez poznaniak » 13 Paź 2020, 23:16

Witajcie.
Jak wynik 3-go badania LDH? Mam nadzieję, że w normie. Ja zaniedbałem trochę badania - już teraz u lekarza POZ. Muszę zrobić obie markery kontrolnie, ale obecna sytuacja nie zachęca do spacerów po laboratoriach...
Pozdrawiam i życzę zdrowia
poznaniak
Przyjaciel Forum
 
Posty: 352
Rejestracja: 14 Cze 2011, 22:13

Re: co dalej?

Postprzez PRZEMCIO » 31 Paź 2020, 19:54

Trzeci wynik Ldh w normie. Teraz czekamy na opis tomografii. Dwa lata nie robiliśmy tomografii.
PRZEMCIO
 
Posty: 29
Rejestracja: 09 Paź 2016, 19:57

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości