Paweł, Warszawa - nienasieniak 4x BEP

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Paweł, Warszawa - nienasieniak 4x BEP

Postprzez troll » 13 Gru 2018, 18:08

Witaj,

Doskonała wiadomość! I najlepszy prezent na Nowy Rok :)

Pozdrawiam,
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert
 
Posty: 3910
Rejestracja: 21 Gru 2010, 16:36

Re: Paweł, Warszawa - nienasieniak 4x BEP

Postprzez olaa » 06 Kwi 2019, 09:43

Witajcie,

Na wczorajszych badaniach krwi jeden marker wyszedł trochę podwyższony. Czy możliwe, że zbadano całe HCG zamiast beta HCG? Na poprzednich badaniach robionych w tym samym laboratorium na wyniku było:

B-HCG Gonadotropina kosmówkowa < 0,2 mlU/ml < 2,6 A PB3506_11_15 wyd.3 / 29-11-2017

obecnie mamy:

Gonadotropina kosmówkowa ↑ 2,4 mIU/ml < 2,0 Instrukcja Siemens 01/2017-05

Proszę dajcie znać co o tym myślicie, moja pierwsza myśl jest taka, żeby w tygodniu powtórzyć to badanie. Wizytę u onkologa mamy 24 kwietnia, może trzeba to przyspieszyć?

Pozdrawiam
Ola
olaa
 
Posty: 31
Rejestracja: 06 Lip 2018, 11:09

Re: Paweł, Warszawa - nienasieniak 4x BEP

Postprzez troll » 06 Kwi 2019, 21:46

Witaj,

Bardzo dobre wnioskowanie. Należy powtórzyć oznaczenie markera.

Pozdrawiam,
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert
 
Posty: 3910
Rejestracja: 21 Gru 2010, 16:36

Re: Paweł, Warszawa - nienasieniak 4x BEP

Postprzez olaa » 18 Kwi 2019, 11:20

Cześć,

Dzisiaj lub jutro powinniśmy mieć wyniki markerów, natomiast dzisiaj odebraliśmy wynik tomografii kontrolnej (poprzednia była przed RPLND - w październiku)
Czy moglibyście pomóc w odczytaniu wyniku? Niewiele z niego rozumiem...

Pozdrawiam
Ola
Załączniki
TK 18.04.2019.JPG
TK 18.04.2019.JPG (118.77 KiB) Obejrzany 865 razy
olaa
 
Posty: 31
Rejestracja: 06 Lip 2018, 11:09

Re: Paweł, Warszawa - nienasieniak 4x BEP

Postprzez romi » 18 Kwi 2019, 20:40

Witam
Wszystko jest w porządku, całkowita regresja w płucach, węzły chłonne w normie. Żadnych innych węzłów powiększonych nie stwierdzono (limfadenopatia).
Trzeba cieszyć się z zakończenia leczenia i dobrych wyników.
Pozdrawiam
romi
 
Posty: 3954
Rejestracja: 03 Paź 2011, 10:46

Re: Paweł, Warszawa - nienasieniak 4x BEP

Postprzez olaa » 19 Kwi 2019, 09:31

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Trochę się uspokoiłam :) Tym bardziej, że po ponownym oznaczeniu już wszystkie markery są w porządku (sprawdziłam na zleceniu - poprzednio zbadano całkowite HCG)

AFP 3.77 ng/ml (<7)
beta-HCG <0,1 U/l (<2,6)
LDH 291 u/l (240-480)

Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnych Świąt

Ola
olaa
 
Posty: 31
Rejestracja: 06 Lip 2018, 11:09

Re: Paweł, Warszawa - nienasieniak 4x BEP

Postprzez olaa » 15 Lip 2019, 12:04

Cześć wszystkim,

Po kolejnej kontroli markerów wszystkie nadal w normie :)

Jedyna rzecz, która mnie zaniepokoiła bo wcześniej nigdy się nie pojawiała w wynikach, to dodatnia Ikteria. Czy ktoś może wie co to może oznaczać? Czy trzeba to badanie powtórzyć?

Pozdrawiam
Ola
Załączniki
wyniki 13.07.JPG
wyniki 13.07.JPG (99.03 KiB) Obejrzany 427 razy
olaa
 
Posty: 31
Rejestracja: 06 Lip 2018, 11:09

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 6 gości

cron