Adam 27.l / Śląsk

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Adam 27.l / Śląsk

Postprzez Adamero » 15 Mar 2019, 13:28

Witam,

wykonalem badania hormonow zalecanych wczesniej wyniki przedstawiam ponizej:

FSH 41,48 IU/I (1,5-12,4)
LH 8,87 IU/I (1,7 - 8,6)
Estradiol (s) 79,84 pmol/l (28 - 156)
Estradiol (jedn. trad.) 21,72 pg/ml (7,6 - 42,4)
Testosteron 9,35 ng/ml (2,8 - 8)
Prolaktyna 242,6 mU/I (98/456)

Przypomne rowniez ze zdiagnozowano u mnie prawdopodobnie ginekomastie. Co moze byc przyczyna takich wynikow ? Jakies wskazówki do dalszego postepowania. Napisalem rowniez do prowadzacego onkologa.

Dzisiaj mam wizyte u endokrynologa.


Pozdrawiam
Adam
Adamero
 
Posty: 12
Rejestracja: 29 Sie 2018, 22:40

Re: Adam 27.l / Śląsk

Postprzez Jacek75 » 19 Mar 2019, 21:14

FSH i teścia masz dość wysoko choć estro w normie ... a czy suplementowałeś się teściem wcześniej?
konsultowałeś to u lekarzy? masz już zalecenia?
Jacek75
 
Posty: 12
Rejestracja: 12 Mar 2019, 19:01

Re: Adam 27.l / Śląsk

Postprzez Adamero » 08 Maj 2020, 14:53

Witam,

mam pytanie czy istnieje możliwość zdalnej konsultacji (mailowej) z dr Sarośkiem? Pytam bo w przyszłym tygodniu przypadają okresowe konsultacje. Z racji tego ze wyniki mam ok no i że jest pandemia nie chciałbym zawracać głowy doktorowi i przedstawić wszystko mailowo.

Tylko pytanie jak ze skierowaniami na badania kontrolne TK itp.?

Korzystał ktoś w ostatnim czasie z takiego rozwiązania?

Pozdrawiam
Adam
Adamero
 
Posty: 12
Rejestracja: 29 Sie 2018, 22:40

Re: Adam 27.l / Śląsk

Postprzez justyna09000 » 08 Maj 2020, 18:13

Jak najbardziej :) dr wystawi e-skierowania, które będą do odbioru w Magodencie. Nie ma też potrzeby, żeby jechać się umawiać na kolejne badania, można wszystko załatwić później telefonicznie.
justyna09000
 
Posty: 372
Rejestracja: 25 Paź 2018, 13:27

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 13 gości