Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Postprzez FiveO » 26 Sty 2018, 09:37

Witam. Na pewno bardzo pomaga wsparcie bliskiej osoby w moim przypadku Żony :D, czasami nie wiem jak Ona daje rade to wszystko znosić nie dojść, że bywam upierdliwy to i smaki mam różne, a moja Kochana przez cały pobyt w szpitalu przywozi mi obiadki, żebym tylko coś jadł.
Odezwę się za jakiś czas.
Pozdro.
Awatar użytkownika
FiveO
 
Posty: 163
Rejestracja: 04 Maj 2011, 18:17
Miejscowość: Śląsk

Re: Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Postprzez Krolewsky » 26 Sty 2018, 13:04

Pozostaje tylko pozazdrościć takiej złotej kobiety :)
Krolewsky
 
Posty: 183
Rejestracja: 13 Sie 2017, 11:42
Miejscowość: Wrocław

Re: Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Postprzez FiveO » 06 Mar 2018, 08:40

Witam.
W sobote zakończyłem chemioterapie 4 cykl VIP, a w Poniedziałek miałem mieć tk, ale w Niedziele pojawił si3 problem z lewym przedramieniem uczucie jakby zdrętwiała lub jakbym spał na niej i 3 małe palce miałem sine i zimne w porównaniu do innych. Cały czas mnie ta reka boli pomimo leków przeciwbolowych. Jeżdże od konsultacji do konsultacji i najprawdopodobniej mam zespół cieśni łokciowej. Lekarz powiedział, że to mogło wystąpić jako skutek uboczny podawania testosteronu biore co 10 dni. Nie mam narazie wyników do wklejenia, ale dowiedziałem się, że markery są w normie. Obecnie od Niedzieli mam podawana heparyne i robione badania krwi na krzepliwosc. Najprawdopodobnoe przeniosa mnie na chirurgie.
Czy powinienem zrezygnowac z testosteronu całkowicie bo to proponuja lekarze ? Waszym zdaniem ma to wplyw ?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
FiveO
 
Posty: 163
Rejestracja: 04 Maj 2011, 18:17
Miejscowość: Śląsk

Re: Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Postprzez mardeb76 » 08 Mar 2018, 14:44

Witaj,
Czy mógłbyś poprosić learza o wyjaśnienie w jaki sposób farmakologiczne utrzymywanie poziomu testosteronu na pozimie fizjologicznym w organizmie może miec wpływ na wystapienie zespołu cieśni łokciowej. Nie bardzo to rozumiem. Jeśli wyjasni to w logiczny sposób lub może poda źródła literaturowe skąd posiada tą wiedzę, lub przytoczy przyklady ze swojego doświadczenia to mozna rozważyć odstawienie testosteronu. Moim zdaniem nalezy wczesniej wyeliminowac inne bardziej typowe przyczyny. Jedną z przyczym może być rownież chemioterapia. Pozdrawiam, Marcin.
mardeb76
Ekspert
 
Posty: 1250
Rejestracja: 15 Sie 2016, 22:26

Re: Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Postprzez FiveO » 08 Mar 2018, 15:19

Witam.
Zbytnio w to nie wierzyłem i pytałem innych lekarzy i każdy zaprzeczał. Jestem już w domu 6.03 miałem embolektomie tętnicy łokciowej. Mam wyniki TK i markerów :
27.02.2018:
LDH 199,0 IU/L
AFP 2,48 ng/ml
BetaHCG 0,15 mIU/ml

TK 2702.jpg
TK 5.03.2018
TK 2702.jpg (131.17 KiB) Obejrzany 1541 razy


badlab.jpg
Badania labo.
badlab.jpg (59.06 KiB) Obejrzany 1541 razy

Za 2 miesiące mam się zgłosić do Por Onkologicznej. Proszę zerknąć na moje wyniki i jakby się jakieś wnioski nasuwały to pisać :)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
FiveO
 
Posty: 163
Rejestracja: 04 Maj 2011, 18:17
Miejscowość: Śląsk

Re: Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Postprzez mardeb76 » 09 Mar 2018, 14:20

Hej,
Moim zdaniem na chwilę obecną jetses zdrowy. Prawdopodobnie ten guzek 8 mm w płucach to pozostałość martwicza. Wskazana kolejna kontrola TK za jakis czas, pewnie otrzymasz skierowanie na wizycie w poradni onkologicznej za 2 miesiące. Pozdrawiam, Marcin.
mardeb76
Ekspert
 
Posty: 1250
Rejestracja: 15 Sie 2016, 22:26

Re: Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Postprzez FiveO » 09 Mar 2018, 15:24

Hej. Mam nadzieje, że to koniec z rakiem :)
Co ile się kontrolować powinno ? Czy waszym zdaniem mogę już wrócić do pracy po kilku tygodniach jak dojdę do siebie po zabiegu itp. ?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
FiveO
 
Posty: 163
Rejestracja: 04 Maj 2011, 18:17
Miejscowość: Śląsk

Re: Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Postprzez mardeb76 » 12 Mar 2018, 10:26

Hej,
Co do częstotliwości kontroli to z uwagi na ten istniejacy guzek pewno na początku będzie to markery i TK co 3 miesiące. Potem to już zgodnie z wytycznymi lub ewentualnie częściej jesli tak zadecyduje lekarz prowadzący. Co do powortu do pracy to moim zdaniem jak najbardziej jesli się czyjesz na silach to możesz wrócić, najlepiej skonsultuj to jeszcze z lekarzem, ktory dokladnie przeanalizuje wyniki. Pozdrawiam, Marcin.
mardeb76
Ekspert
 
Posty: 1250
Rejestracja: 15 Sie 2016, 22:26

Re: Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Postprzez FiveO » 05 Wrz 2018, 18:56

Witam.
Trochę się nie odzywałem, bo był spokój ...
Markery z 20-04-2018
LDH 190,0 IU/L (norma 135,0-250,0)
AFP 2,44 ng/ml (norma 0,00 - 7,00 )
B-hCG <0,10 mIU/ml

Markery z 13-07-2018
LDH 190,0 IU/L (norma 135,0-250,0)
AFP 2,68 ng/ml (norma 0,00 - 7,00 )
B-hCG 1,58 mIU/ml

Z powodu niepokojącego wyniku TK lekarz zalecił zrobienie PETa.
Proszę o porady jutro mam się zgłosić do lekarza.
Pozdrawiam.
Załączniki
PET22.08.2018.jpg
PET 22.08.2018
PET22.08.2018.jpg (171.02 KiB) Obejrzany 645 razy
TK07.jpg
TK 03.07.2018
TK07.jpg (122.55 KiB) Obejrzany 645 razy
Awatar użytkownika
FiveO
 
Posty: 163
Rejestracja: 04 Maj 2011, 18:17
Miejscowość: Śląsk

Re: Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Postprzez tobson85 » 05 Wrz 2018, 19:37

Hej FiveO,

badanie PET wskazuje na aktywne metabolicznie zmiany w płucach i węzłach zaotrzewnowych. Zmiany nie są duże, ale wszystko wskazuje na to, ze to wznowa i bedziesz niestety musiał jeszcze powalczyć.
Kiedy był robiony ten PET i kiedy miałeś robione markery, ostatnie z lipca, czy masz jakieś świeższe?

Daj znać, co powie Ci jutro lekarz.

Duzo już przeszedłeś i teraz też pogonisz nieproszonego gościa!

Trzymaj sie
pozdrawiam
Tobiasz
teratoma immaturum, carcinoma embryonale 80%, seminoma, IGCN / CS IIA / 3xBEP - 4 WSK Wrocław 6.05.2016 - 05.07.2016
tobson85
Przyjaciel Forum
 
Posty: 576
Rejestracja: 06 Lip 2016, 21:52
Miejscowość: Wrocław

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości