Guz jądra wrzesien 2015r Łodź

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Guz jądra wrzesien 2015r Łodź

Postprzez kaja i michal » 16 Maj 2016, 15:53

Hej Łukaszu, to super, ze juz po wizycie. Teraz tylko liczyć na zmniejszanie się węzłów. Zalatw szybko tomografie tzn tak zebys na 20 miał opis i płytę zeby dr Żak obejrzał. Prawda , że spoko lekarz nie? Pozdrawiamy.
My jedziemy w czwartek. ...
kaja i michal
 
Posty: 143
Rejestracja: 25 Gru 2015, 01:12

Re: Guz jądra wrzesien 2015r Łodź

Postprzez Luki737 » 16 Maj 2016, 21:57

No lekarz ok, sympatyczny :) co do badania CT to terminy są na lipiec w koperniku ;( wiec uruchomiłem już kontakty i jak się uda to umówię badanie na początek czerwca jutro sie okaże ;) mówiłem doktorowi że was znam i że niedawno od niego wyszliście ;) to was pamiętał. I mówił że Michał jest szczupły to u niego bez problemowo i szybko poszedł zabieg natomiast ja muszę wrócić na siłownie po prawie roku przerwy co by zrzucić ze 20 kg ;) albo lepiej do zabiegu, jeżeli będzie taka potrzeba.
Luki737
 
Posty: 50
Rejestracja: 27 Lis 2015, 09:45

Re: Guz jądra wrzesien 2015r Łodź

Postprzez Luki737 » 19 Maj 2016, 12:14

Odebrałem własnie wynik moich hormonów
Estradiol 32.32 norma od 25.8 - 60.7
FSH 35.96 norma od 1.5 - 12.4
LH 18.42 norma od 1.7 - 8.6
Prolaktyna 325.3 norma od 86 - 324
Testosteron 3.87 norma od 2.8 - 8.0


trzy hormony sa podwyższone ale już wyczytałem w necie na mądrych stronach że są trzy możliwości takich wyników
pierwsza i najbardziej pewna że po prostu po chemioterapii BEP przez około 30 miesięcy jest podwyższony stan hormonów FSH; LH; Prolaktyny; a obniżony testosteron oraz estradiol.
druga - to tak zwane jakieś gruczolaki przysadki mózgowej która wytwarza te hormony jednak wspomne że miałem badanie PET i ono nic nie wykazało, żadnych zmian w przysadce mózgowej wiec ta opcja też odpada (chyba)
trzecia - to po prostu uszkodzenie jądra ale to też chyba mniej prawdopodobne bo na usg też nikt nic nie mówił o uszkodzeniach.
Czy ktoś z obecnych na forum robił kiedyś sobie badania hormonów po usunięciu jądra i po chemioterapii ??
Wizytę u urologa mam dopiero we wrześniu bo takie terminy wiec wtedy skonsultuje te wyniki z lekarzem.
Luki737
 
Posty: 50
Rejestracja: 27 Lis 2015, 09:45

Re: Guz jądra wrzesien 2015r Łodź

Postprzez Luki737 » 15 Cze 2016, 16:49

Witam
Odebrałem wyniki tomografii komputerowej z 9.06.2016r
dodam że na ostatnim badaniu PET z dnia 18.04.2016 wymiary węzłów były: srednica 18 mm a drugi 12mm, i tylko jeden wymiar był podany.
Na aktualnym badaniu już podali dwa wymiary nie wiem od czego to zależy ze raz tak podają a raz tak.

Aktualne markery z dnia 06.06.2016r
LDH 184 norma od 135 - 225
Beta HCG <0.1 norma <2.6
AFP 2,12 norma 0 - 5,8


Co o tym sądzicie?
Załączniki
Tomografia 10.06.2016r.png
Aktualna tomografia z dnia 09.06.2016
Tomografia 10.06.2016r.png (196.8 KiB) Obejrzany 1158 razy
Luki737
 
Posty: 50
Rejestracja: 27 Lis 2015, 09:45

Re: Guz jądra wrzesien 2015r Łodź

Postprzez kaja i michal » 16 Cze 2016, 12:39

Hej Łukaszu; )
Na badaniu pet miałeś tylko os krótka podana a tu sa dwa wymiary, ale to analogicznie jest teraz te krótsze wymiary i sa mniejsze to uwazam dobrze bo nadal się zmniejszają ten drugi juz jest ok bo ma 10mm tamten jeszcze kilka mm i juz będzie spoko;wygląda na to, że idzie w dobra stronę. ;)
Pozdrawiamy
Ps. My jeszcze nie mamy wynikow.
kaja i michal
 
Posty: 143
Rejestracja: 25 Gru 2015, 01:12

Re: Guz jądra wrzesien 2015r Łodź

Postprzez Luki737 » 20 Cze 2016, 18:02

I już po kontroli u doktora Żaka.
Doktor stwierdził że w węzłach nic się nie zmieniło bo milimetr czy dwa to można traktować jako margines błędu przy odczytywaniu badania czyli można powiedzieć że jest dobrze bo węzły nie urosły. Zlecił kolejną tomografie pod koniec września a wizyta w październiku. Wtedy się okaże czy węzły po prostu takie mam że mają takie wymiary czy może jeszcze się zmniejszą. Byle by się nie powiększyły ;)
Luki737
 
Posty: 50
Rejestracja: 27 Lis 2015, 09:45

Re: Guz jądra wrzesien 2015r Łodź

Postprzez Luki737 » 05 Sie 2016, 21:12

Jeżeli zakończyłem chemie 25 grudnia 2015r to czy mogę już się trochę opalać na słońcu posmarowany kremami z filtrem?
Luki737
 
Posty: 50
Rejestracja: 27 Lis 2015, 09:45

Re: Guz jądra wrzesien 2015r Łodź

Postprzez romi » 05 Sie 2016, 22:32

Witam
Tak, ale ostrożnie.
Pozdrawiam
romi
 
Posty: 3290
Rejestracja: 03 Paź 2011, 10:46

Re: Guz jądra wrzesien 2015r Łodź

Postprzez kaja i michal » 05 Wrz 2016, 20:41

Hej, jak tam zdrowie? Juz po wizycie u dr Żaka?
Pozdrawiamy
kaja i michal
 
Posty: 143
Rejestracja: 25 Gru 2015, 01:12

Re: Guz jądra wrzesien 2015r Łodź

Postprzez Luki737 » 16 Wrz 2016, 14:41

Witam
Właśnie odebrałem wyniki badań krwi oraz tomografii komputerowej klatki piersiowej, miednicy mniejszej oraz jamy brzusznej.
Tak wiec wyniki krwi:
LDH: 166 norma 135 - 225
AFP: 1.62 norma 0 - 5.8
Beta HCG <0.1 norma <2.6

Wynik tomografii - co o tym myślicie czyżbym ja po prostu miał takie węzły chłonne i nie ma się czym przejmować? Wizytę u doktora Żaka mam dopiero 10 października.
Załączniki
tomograf.png
tomograf.png (185.14 KiB) Obejrzany 771 razy
Ostatnio edytowany przez Luki737, 16 Wrz 2016, 14:44, edytowano w sumie 1 raz
Luki737
 
Posty: 50
Rejestracja: 27 Lis 2015, 09:45

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 3 gości