odczytanie wyniku histopatologicznego

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: odczytanie wyniku histopatologicznego

Postprzez m9nika » 22 Maj 2013, 09:48

Witam
Co u Ciebie słychać?
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez caius » 24 Maj 2013, 08:48

Ogolnie daje rade.

Mam scyntygrafie z 23.05.2013.
Opis:
Patologiczne gromadzenie radioizotopu o charakterze meta w kosciach pokrywy czaszki, w proksymalnym odcinku lewej k. ramiennej, w Th4,7.
Zwiekszony wychwyt radioizotopu w zuchwie po lewej stronie- problek stomatologiczny?

CO MAM O TYM SADZIC?? Lekarze nie wiedza, sugeruja ze to co innego niz przerzuty, ale tez nie sa tego pewni na 100%.

Co o tym sadzicie?
caius

Postprzez caius » 29 Maj 2013, 17:55

witajcie,
jestem po konsultacji z profesorem odnośnie wyników scyntygrafii i najprawdopodobniej będę miał mieć biopsję na sali operacyjnej ze względu na zmiany w kościach, które mogą okazać się przerzytami nowotworu. Na najbiższej sesji chemii bedę miał robione dodatkowe badania i wtedy okaże się jak z biopsją i resztą.
A miało być tak pięknie...

Pozdrawiam
caius

Postprzez romi » 29 Maj 2013, 18:04

Witaj
To nie są dobre wiadomości, ale w tym wszystkim pocieszające jest, że jesteś pod dobrą opieką. Co by było jakbyś leczył się u siebie. Po Twoich przejściach strach się bać.
Pozdrawiam
romi

Postprzez caius » 04 Cze 2013, 23:03

a co o tych wynikach sądzą nasi lekarze z forum?
Pozdrawiam
caius

Postprzez m9nika » 13 Cze 2013, 21:39

Witam
Miałeś już robioną biopsję?
Pozdrawiam
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez caius » 07 Lip 2013, 08:07

hej,
Jestem po biopsji, ale musze czekań na wyniki.
Miałem kolejną scyntygrafię robioną i oto jej opis:
Wykonano badanie dynamiczne trójfazowe. W fazie naczyniowej i miąższowej zwiększony przepływ i gromadzenie radioitotopu w rzucie lewego stawu barkowego. W fazie statycznej patologiczny wychwyt radioizotopu w bliższym odc. kości ramiennej lewej. Poza tym ogniska patologicznego wychwytu radioizotopu o charakterze meta w kk pokrywy czaszki, w rękojeści mostka, w Th4, Th8 i lewej kości kulszowej.

Czyli pojawiło się parę nowych zmian od poprzedniej scyntygrafi, a różnica tych badań wynosi miesiąc i parę dni.
Na razie już mam chemię za sobą, czekam na wyniki biopsji. Regeneruję siły, poprawiam stan wątroby i innych organów. W sierpniu mam CT.
Pozdrawiam
chyba będę musiał zmienić forum, bo kończę z jednym a zaczynam walkę z czym innym
caius

Postprzez m9nika » 09 Lip 2013, 15:24

Witam
Przykro mi, że sprawy tak się potoczyły :( Twoja walka jest inna niż kolegów, ale nie możesz się poddawać!
Miej nadzieję na szczęśliwe zakończenie!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez caius » 09 Mar 2014, 14:59

hej,
Dawno nie pisałem Ci, choć od czasu do czasu bywałem na forum jako niezalogowany czytacz.
Jestem po leczeniu w Warszawie, bardzo dziękuje wszystkim, którzy radzili mi Warszawę, jako ośrodek do leczenia. Poznałem tam wielu wspaniałych ludzi, lekarzy, pielegniarki czy inny personel pomocniczy. Też poznałem wielu pacjentów, którzy walczą o każdą chwilę swojego życia.
Jestem obecnie pod obesrwacją, robie badania kontrolne i jak na razie wychodzą one dobrze, jutro mam CT klp, brzucha i miednicy. Polecam CT lub RM w szpitalu MSWiA w Lublinie- po wpisaniu trybu pilnego bardzo szybko wykonują badania.
Jestem zdania, że COZL powinni wyburzyć, a to miesjce zasypać wapnem, żeby je odkazić. Jak rozmawiam ze znajomymi, co niestety również się leczą, to są traktowani jak mięso armatnie, jak efekt uboczny pracy. Współczuje im tego.
Przeszedłem chemię, która dała się mi we znaki, ale cały czas pracowałem przed i zaraz po chemii. Wszystko robiłem, aby normalnie funkcjonować, choć czasem wejscie na 4 piętro z zakupami powodowało stan przedzawałowy. Ale walczyłem, przechodziłem różne infekcje w tym okresie (Zarzio lub Neupogen pomagały, ale nie zawsze). Byłem również na konsultacji w Centrum Onkologicznym (córce Warszawy) w Gliwicach. Tam dowiedziałem się tego, że skoro się leczę w Warszawie w najlepszym do tego typu nowotworów miejscu, to po co jeźdzę po Polsce. Nie wiem co byłoby ze mną, jakbym leczył się w Lublinie, ale ten koszmar mnie ominął z leżeniem na korytaż i innymi przykrościami.
Musicie pamiętać, że każdemu należy się prawo konsultacji i żaden lekarz nie może wam tego zabronić - co mi probowano zrobić w Lublinie. Do tej pory pamiętam określenie jednego z lekarzy w Lublinie "Każdy ma swoje standardy" - ja za standardy lubelskie podziękowałem, i dobrze zrobiłem.

Chętnie pomogę, udziele informacji apropo leczenia w Warszawie.
Proszę pytać.
pozdrawiam serdecznie :)
caius

Postprzez m9nika » 09 Mar 2014, 15:59

Witam
Jak fajnie, że się odezwałeś i to z dobrymi wieściami :) przyznam, że byłam i jestem cały czas myślami z Tobą ;)
Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 1 gość