Witam czas dopisać co się dzieje w moim przypadku. Zakończyłem 3 kursy BEP z małymi przeszkodami pomijam już problemy z żyłami ale trafiłem na brak etopozydu (jeden ze składników BEP) i 3 kurs przyjąłem VelP .Dziś jestem 16 dni od skończenia chemii i mam wyniki tego leczenia

.Jeśli chodzi o markery to miałem zrobione przed braniem ostatniego kursu i wyniki były dobre B-hCG = 0.1 norma (0-2.6) AFP 3.77 norma 5.8 . Dziś odebrałem markery B-hCG dalej 0.1 LDH = 190 norma (135-225) AFP=4.09
TK jamy brzusznej.W porównaniu do badania z 02.11.2011.stwierdza się regresie wielkości i ilości węzłów chłonnych:
mniejsze,owalne węzły chłonne krezkowe - do 12mm,słabo widoczny,zmniejszony węzeł chłonny w podziale pnia trzewnego - dł. 11x6,7mm
ww okołoaortalne położone po lewej stronie poniżej odejścia t.nerkowej - jeden z nich (z utrzymującą się tłuszczową wnęką) o wym.17mm -porównywalnie ,drugi (prawdopodobnie dwa połączone ) zmniejszyły się do 14,4mm (było 18mm) okołoaortalny położony na przedniej ścianie naczynia (Ao),powyżej ww.węzłów także mniejszy - 14mm (było 15,4mm);pojedynczy węzeł biodrowy wsp.lewy 6mm(było 10mm).
Narządy miąższowe (wątroba ,nerki nadnercza,trzustka)prawidłowe.śledziona powiększona do 18,3cm w wym.dwubiegunowym - jak w badaniu poprzednim.Pęcherzyk żółciowy oraz drogi żółciowe prawidłowe Pozostałe struktury jamy brzusznej i miednicy małej prawidłowe.
Struktury kostne prawidłowe.Zobrazowany miąższ płucny prawidłowy.
Tak to wygląda na dziś jadę 8 marca na konsultacje do chirurga i zobaczę co on na to ale chętnie poczytam opinie eksperta jak on to widzi od swojej strony.
Czytałem gdzieś że w węzłach chłonnych zmniejszonych do 1.5cm prawdopodobieństwo żywych komórek nowotworowych wynosi 5% ale nie wiem czy to prawda i chyba zdecyduję się na wycięcie.Największy mam 14,4 mm choć nie do końca wiem jak rozumieć to zdanie:
jeden z nich (z utrzymującą się tłuszczową wnęką) o wym.17mm -porównywalnie ,drugi (prawdopodobnie dwa połączone ) zmniejszyły się do 14,4mm (było 18mm)
Komentarze mile widziane.Pozdrawiam