Carcinoma embryonale necroticans

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Carcinoma embryonale necroticans

Postprzez arek » 02 Kwi 2012, 00:15

Witaj Kolego!
Jak zdrówko i powrót do sił? Mam nadzieję, że pochwalisz się swoimi świetnymi wynikami histopatologicznymi? :)
Pozdrawiam!
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez wojmon » 10 Kwi 2012, 20:37

Witam chciałbym podzielić się wynikami histopatologicznymi z usuniętych węzłów chłonnych.Udało się jest martwica ale jest też małe ale w jednym z węzłów znaleziono mikroskopijnej wielkości utkanie dojrzałej chrząstki.Może napisze jak jest to ujęte
Teratoma maturum,fibrosis et hyalinisatio in lymphonodulo 1/8
w 1/8 węźle chłonnym wśród włóknienia i szkliwienia,znaleziono mikroskopijnej wielkości ognisko o utkaniu dojrzałej chrząstki.
Chciałbym przez to powiedzieć że jeśli ktoś zastanawia się nad operacją czy się jej poddać to zdecydowanie radze to zrobić.W moim przypadku nie było mowy o teratoma(potworniaku) a tu coś takiego.Może Troll jak znajdzie chwile to napisze jakie mogły by być skutki gdybym zakończył leczenie na samej chemioterapii.Sam jestem ciekaw co on o tym myśli. ;)
wojmon

Postprzez wojmon » 25 Cze 2012, 13:08

Witam zdecydowałem się napisać na razie nie panikuje :) ale trochę się niepokoje.Trzy dni temu zacząłem odczuwać w lewej pachwinie tam gdzie miałem cięcie na wysokości penisa coś w rodzaju przepukliny.Nie jest to ból tylko uczucie jakby przemieszczał się tam jakiś pęcherzyk powietrza jakby ktoś palcem tam naciskał jakby coś małego chciało wyjść.Uczucie to pojawia się podczas kaszlnięcia,kichnięcia,i tym podobnych napięć .Zbadałem całą pachwinę leżąc z prostymi nogami i z podkurczonymi i na stojąco,kaszląc i nie wyczuwam tam żadnego guzka.Nie ma tam też żadnego uwidocznionego wybrzuszenia jak przy przepuklinie.Jest to miejsce trochę twardsze niż z prawej strony ale po usunięciu jądra zawsze było tam wyczuwalne takie stwardnienie.Chirurg podczas usuwania jądra wszywał od razu tam jakąś siatkę mówił że to po to żebym w przyszłości nie miał problemów z przepukliną więc nie wiem co o tym myśleć.Ostatnio markery i TK było ok.Markery będę robił teraz początkiem lipca a TK w sierpniu.Może miał ktoś podobne odczucia ?
wojmon

Postprzez don » 16 Wrz 2013, 13:35

Witaj
Kolego napisz jak się teraz czujesz ja sam mam podobny problem do Ciebie, a lekarze zastanawiają się czy mam mieć wykonany taki zabieg
Powiedz co u Ciebie i jak się czujesz po takim czasie... ?

Pozdrawiam
don

Poprzednia

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości