Kittie7 / Carcinoma embryonale / różne zalecenia

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Kittie7 / Carcinoma embryonale / różne zalecenia

Postprzez Kittie7 » 27 Maj 2012, 23:25

Romi, dzięki za odpowiedź. Może niekoniecznie chciałam iść od razu do szamana ;) ale pomyślałam, że może chociaż na tym etapie, czyli przy drugim jądrze, dobrze przed zabiegiem skonsultować się jeszcze np. z onkologiem, może przeprowadzić jakieś dodatkowe badanie, dokładniejsze... Pytanie, czy bez hist-pat onkolog będzie w stanie cokolwiek powiedzieć i czy jest sens robienia biopsji... ale tu jakby koło się zamyka i wracamy do punktu wyjścia.
To, że będzie dobrze wiem, ale wychodzę z założenia, że dobrze jest szukać konsultacji w różnych źródłach, stąd też zresztą moja obecność tutaj :)
No nic, liczymy zatem na to, że jutro będzie już ostatecznym terminem, bo ileż można czekać w niepewności.
Jeszcze raz dzięki :)
Kittie7

Re: Kittie7 / Carcinoma embryonale / różne zalecenia

Postprzez romi » 27 Maj 2012, 23:58

Im więcej będziesz wiedziała tym lepiej. Oczywiście każda konsultacja może wnieść coś nowego, lub potwierdzić diagnozę. Zawsze warto. Warunek - lekarz który jest specjalistą od nowotworów jądra. I tu pomocne jest to forum, dzięki temu wiemy gdzie i kto. Z drugiej strony każda zwłoka działa na niekorzyść i na tym etapie onkolog bez wyników badań chyba nie wniesie nic nowego.
Pozdrawiam
romi

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości