nienasieniak przestrzeni zaotrzewnowej

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: nienasieniak przestrzeni zaotrzewnowej

Postprzez bbeata84a » 30 Sty 2019, 23:37

Witam was wszystkich forumowiczów.

Wczoraj, 29 stycznia mąż miał wizytę kontrolną w Magodencie. W czasie wcześniejszych pobytów w szpitalu w grudniu i w styczniu na wlewce karboplatyny był pod opieką dr-a Sarosieka i dr-a Maczkiewicza. Dzięki tak wspaniałej i profesjonalnej opiece czuł się naprawdę bardzo komfortowo. Wiem, że nasz przypadek tym razem nie był "bardzo zaawansowany". Mimo to, nikt nas nie olał. Mam nadzieję, że wszystko co złe i związane z chorobą już za nami. Teraz pozostały tylko kontrole.
Chciałabym tutaj na forum podziękować wszystkim, którzy udzielili mi fachowych rad i ogromnego wsparcia.
Nowym czytelnikom forum chcę powiedzieć: Skoro się tutaj znaleźliście, oznacza że szukacie pomocy w tym temacie. Bardzo dobrze trafiliście. Nie bójcie się pytać i słuchać rad forumowiczów.
Podziękowania skieruję też tutaj do dr-a Sarosieka. To jakim jest lekarzem i człowiekiem przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Gdybym nie spotkała doktora osobiście nie uwierzyłabym, że taki ktoś istnieje. Takich lekarzy nam trzeba! Dziękuję Panie doktorze.

Wszystkim Wam życzę dużo zdrowia! Dbajcie o siebie!
bbeata84a

Postprzez klopik » 15 Maj 2019, 14:42

Beatko jak się czuje mąż?

U mnie również po ponad 15 latach wykryto nowotwór w drugim jądrze i 28.05 czekam na zabieg
Zmiana u mnie jest "niewielka" max 5 mm ( milimetrów) o konsystencji płynno-litej
AFP norma <7 ( mój wynik 10,71)
HCG <2,6 ( mój wynik <0,1)

Jestem po TK i klatka, brzuch oraz miednica wszystko OK

Teraz czekam na rezonans jądra aby podjąc decyzję czy usuwamy całe czy tą "zmianę"
klopik

Postprzez bbeata84a » 19 Maj 2019, 11:18

Hej klopik. Mąż czuje się ok. Markery w normie. 30 maja ma TK. Mam nadzieję, że u Ciebie też będzie dobrze, czego życzę z całego serca. Dużo zdrowia :) Założyłam kiedyś wątek viewtopic.php?f=8&t=1927&hilit=nawroty, możesz opisać swój przypadek.

Pozdrawiam
bbeata84a

Poprzednia

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości