Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Guz jp T3 N2 Mx i jl T2 Nx Mx

Postprzez FiveO » 07 Lis 2019, 16:31

Witajcie.

Vaporwavedream napisał(a):Jak się czujesz Five?

Jak kilka dni po chemii to znośnie i ból zniknął, wychodzi na to, że najgorzej znoszę Oxaliplatynę.
19 idę na oddział w celu zrobienia TK i zerknięcia co się dalej dzieje, czy ta chemia ma w ogóle jakieś działanie.
Vaporwavedream zapoznałem się z Twoimi linkami jak na pewno zauważyłeś tamten pacjent ma inny typ nowotworu i był inaczej leczony niż ja. Bardzo dziękuje, że szukałeś coś w mojej sprawie to miłe :)
Co do badania guza to dr T. S wspominał mi na mojej pierwszej konsultacji o http://www.foundationone.pl/fundationone.html lecz jest to kosztowne.

Odnośnie obecnego pobytu:
"Otrzymał leki 8 -dnia cyklu w dawkach: Paklitaksel 80mg/m2 + Gemcytabinę 640mg/m2 (redukcja dawki z powodu małopłytkowości) "

Pozdrawiam.
Załączniki
Morfologia2.jpg
Morfologia 05.11.2019
Morfologia2.jpg (187.79 KiB) Obejrzany 10942 razy
Morfologia1.jpg
Morfologia 05.11.2019
Morfologia1.jpg (119.42 KiB) Obejrzany 10942 razy
Awatar użytkownika
FiveO

Miejscowość: Śląsk

Postprzez justyna09000 » 07 Lis 2019, 21:50

FiveO bardzo się cieszę, że Twoje samopoczucie jest całkiem dobre. To, że bóle zniknęły to znaczy, że chemia działa :)
Orientujesz się może jaki jest koszt tego badania? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji.
justyna09000

Postprzez Bantrade » 08 Lis 2019, 15:11

Dzień dobry wszystkim,

FiveO napisał(a):
Co do badania guza to dr T. S wspominał mi na mojej pierwszej konsultacji o http://www.foundationone.pl/fundationone.html, lecz jest to kosztowne.

Cześć FiveO, nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, jak wiele jest osób, które zaglądają na to forum, jeszcze nic nie pisały, ale śledzą twój wątek i bardzo mocno trzymają za Ciebie kciuki.
O życie i zdrowie warto walczyć bo potrafi być piękne. Jeśli wiesz więcej na temat badania guza, a wynik mógłby mieć choć minimalny wpływ na zastosowane leki i ich skuteczność to pamiętaj, że "w kupie siła :D" i łączy nas ten sam cel by pokonać to paskudztwo. Jeśli możemy Ci pomóc w leczeniu np. finansowo to proszę daj nam o tym znać, sam chętnie też się dołączę ;) .

PS. Podaj nam proszę więcej informacji nt. tego badania.

Pozdrawiam,
Życzę wszystkim zdrowia i jak najwięcej optymizmu.
nienasieniak / IIB / 3xBEP
Bantrade

Postprzez FiveO » 12 Lis 2019, 12:40

Witam.
Bardzo dziękuje za ciepłe słowa i wsparcie. Obecnie nie wiem niczego więcej czego nie można by przeczytać na stronie. Koszt badania to jak dobrze pamiętam 10 tyś zł ?
Dopytam jeszcze dr Sarosieka i jak się coś więcej dowiem to podzielę się z Wami informacjami.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
FiveO

Postprzez justyna09000 » 12 Lis 2019, 13:00

Hej,
czekamy w takim razie na więcej informacji. Z tego co widziałam, badanie może być też częściowo refundowane przez producenta, więc zawsze to dodatkowa pomoc ;)
justyna09000

Postprzez Mal » 13 Lis 2019, 00:22

Dobry wieczor,
Wilele osob Tobie bardzo kibicuje, wiele osob Ciebie podziwia i ceni za niezwykla postawe.
10 tys nie moze stanowic przeszkody w drodze do zdrowia. Porozmawiaj z dr T. Sarosiekiem, jezeli p. dr uzna , ze to badanie bedzie pomocne
to jest nas tutaj dużo i "wszystkie ręce na pokład . Jestem przekonana, ze wspolnymi siłami szybko temat zamkniemy.
Mal

Postprzez tobiasty » 20 Lis 2019, 11:13

Dokładnie, pamiętaj że również zaraz koniec roku każdy może dorzucić swój 1% ;)
tobiasty

Postprzez FiveO » 21 Lis 2019, 15:45

Witam.
Odnośnie kosztów dr T.S odpisał mi tak :
Obecnie koszt to ok 8 tys zł. jeśli skorzysta się z programu wsparcia dla polskich pacjentów który prowadzi firma Roche. Nigdy nie jest za późno, ale musi się Pan liczyć z dalszymi kosztami - nawet jeśli badanie pokaże, że można zastosować jakąś nowoczesną terapię, to nie ma szans na refundację tego leczenia przez NFZ.

Co do mojego leczenia lekarze zakończyli je ze względu na rosnące markery i powiększające się przerzuty. Jutro wrzuce wyniki jak będę miał wypis. Oczywiście skontaktuje się z dr T.S być może będę próbował się konsultować z COI, ale jak będę miał wypis to zacznę działać. Fizycznie powrócił ból , psychicznie też się podłamałem trochę.
Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie.
Awatar użytkownika
FiveO

Postprzez mania69 » 21 Lis 2019, 17:37

Ponieważ dostałeś od dr Sarosieka zielone światło czyli doktor uważa, że nie jest za późno, trzeba już działać.
Czyli najlepiej gdyby sprawę prowadzić dwutorowo:
1. Kontakt z firmą wykonującą to badanie i dogranie szczegółów żeby skorzystać z tej opcji za 8 tyś (jakie dokumenty trzeba im przedstawić, co wypełnić, kiedy wpłata ito)
2. Załóż konto na zrzutka.pl i umieść tam swoją zbiórkę. Czy jesteś na siłach sam to zrobić albo ktoś z Twoich bliskich? Wtedy sam kontrolujesz swoje konto i wpływy.
3. Reszta w rękach nas wszystkich, żeby wpłacać oraz udostępniać na fb link do zbiórki

Wydaje mi się, że w ciągu kilku dni dałoby się zebrać tę kwotę, a i kolejne pieniądze, kiedy będzie już wskazanie do dalszej nowoczesnej terapii.
Jest jeszcze strona siepomaga, ale tam procedura weryfikacji przez fundację dokumentów itp. może trwać dłużej a tu czas się liczy.

Czy ktoś ma inne pomysły?

damy radę!
mania69

Postprzez FiveO » 21 Lis 2019, 18:02

Hej Mania69
powiem Ci szczerze, że taki miałem plan, ale czekam na najświeższe wyniki z TK i markery z morfologia (będą na wypisie) które jutro odbiorę bo bez tego mam związane ręce. Dziękuje za uporządkowanie planu działania. Jeśli będę się nadawał do programu Fundationone to zakładam zbiórkę zrzutka.pl. Mam pewne oszczędności, ale nie aż tyle.
Pozdro.
Awatar użytkownika
FiveO

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 5 gości