Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.
To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.
Hej Kolejne posty zaraz przykryją zrzutkę i nie zobaczą jej osoby z forum, które nie zaglądają codziennie. Five0 załóż drugi temat „zrzutka na....” i poprosimy administratora o chwilowe doklejanie jej gdzieś na widoku. Kto tu administruje? Jak się zbiórka na badanie skończy to informację przyklejoną w widocznym miejscu zdejmiemy. A jak przyjdzie czas na zbiórkę na kolejną już na samo leczenie to znowu zawiesimy:) Dałoby się tak zrobić?
Hej czuje się słabo dużo bólu węzłów, okolice płuc, wątroby i gorączki do 39. Po rozmowie z dr T.S dostałem dokumenty odebrałem bloczki parafinowe i Dr wpadł na pomysł, że na Wawelskiej 15 prowadzą badania kliniczne i umówił mnie z profesorami na 12 jadę tam dziś jak się dowiem czegoś więcej dam znać.
Aktualizacja byłem bloczki oddałem teraz czekać max 4 tyg. Na przebadanie i sprawdzenie czy zawiera jakiś określony typ genu dna jeśli tak mogą zacząć leczenie tabletkami. Inni pacjenci mają normalnie chemię i potem im to podają , u mnie muszę walczyć z bólem i wytrzymać. Dowiedziałem się , że jestem pierwszym pacjentem z rakiem zarodkowych u którego będą próbować. Pozdro. Pod naciskiem rodziny i przyjaciół zwiększyłem kwotę zrzutki dojazdy do Warszawy leki i kilka innych wydatkòw. https://zrzutka.pl/tpaxnt
Hej, Miejmy nadzieję, że wyniki będą szybko i będziesz mógł zacząć leczenie. Teraz już trzeba wytrzymać - dasz radę! Co do zrzutki to może faktycznie dałoby się ją umieścić gdzieś w osobnym wątku na stronie głównej forum. Byłaby wtedy bardziej dostępna dla wszystkich i rzucała się w oczy. Pozdrawiam, Justyna
Hej. Odnośnie tego programu mówi dr Tomasz Sarosiek w wywiadzie tutaj
Jeśli w badaniu guza znajda się NTRK1 / 2/3, ROS1 lub ALK leczonych będzie można podać Entrectinib (znanego również GO40782) , leku badanego , który oddziałowywuje na określone rodzaje wad DNA. Sformułowanie "badany" oznacza, że lek jest obecnie testowany pod kątem leczenia nowotworu i nie został jeszcze dopuszczony do obrotu przez amerykańską Agencję ds. Żywności i Leków (Food and Drug Administration , FDA ),Europejską Agencję Leków (EMA) ani żaden inny organ służby zdrowia.
Także, nie ma gwarancji bo to badanie kliniczne, ale jakieś działania trzeba podjąć. Jakby kogoś interesował pakiet leków jaki biorę obecnie to podam dla potomnych 1. MST 60 mg 1-0-1 z zachowaniem 12 h przerwy ( Rano, południe wieczór) jak boli w południe dorzucam 2x Pyralgina z Sevredolem 2.CYKLONAMINE 250g 1-1-1 3.IPP 20 mg 1-0-0 4.NEUROVIT 100mg+200mg+0420mg 1-0-0 5THIOGAMMA 600 mg 1-0-0 6. LYRICA 150mg 1-0-1 7. TORECAN 6,5 mg -> w połączeniu z MST 1-0-1 8. MILURIT 300 mg 1-0-0 9. NEOPARIN 0,4 ml 0-0-1 10. CANNABIS SATIVA L. RED NO 2 5g - medyczna marihuanina waporyzacja 2x po 0,25 mg 11. TESTOSTERONUM PROLONGATUM JELFA 100mg/ml - 5 amp. po 1 ml co 10 dni