Carcinoma embryonale necroticans

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Carcinoma embryonale necroticans

Postprzez romi » 09 Mar 2012, 00:57

Witaj
Spokojnie, chyba dobrze byłoby mieć jeszcze jedną opinię innego lekarza w dobrym (zielonym) ośrodku. Domyślam się, że masz mętlik, ale żeby być pewnym trzeba mieć potwierdzenie. "Co nagle to po diable". Masz dobre markery.
Jeśli już mówimy o operacji to jest jeszcze RPLND oszczędzające nerwy (nerve sparing RPLND) ale nie wiem gdzie w Polsce i czy w ogóle ktoś to robi, może trzeba poszukać. I jeszcze laparoskopowe RPLND ponoć w Bydgoszczy. Ktoś o tym pisał na forum. Jedna i druga metoda ma swoje zalety i wady, można znaleźć opisy i porównania w sieci.
Co do mojego syna to faktycznie chemia zadziałała bardzo efektywnie, ale też wiek pacjenta ma duże znaczenie. Nie wszystko jest jeszcze ok (nie do końca określony powód podwyższonego AFP), nie wiem co będzie dalej, każda kontrola to stres i niepewność.
Bądźmy dobrej myśli, u Ciebie też będzie dobrze.
Pozdrawiam
romi

Postprzez wojmon » 14 Mar 2012, 14:52

Witam dla śledzących wątek,postanowiłem się poddać operacji.W podjęciu tej decyzji pomogło mi kilka osób spotkanych na forum którym za to dziękuję.Dwie osoby miałem przyjemność poznać osobiście.Z jedną z osób będę przechodził uroki operacji RPLND a druga osoba to jeden z naszych ekspertów który pomógł w ustaleniu mega szybkiego terminu mojej operacji ,dwa dni.Dziś jadę do Warszawy a w piątek operacja trochę mam stracha :shock: ale krótki termin nie pozwala za wiele o tym myśleć.Dam znać jak się to skończyło.Pozdrawiam
wojmon

Postprzez romi » 14 Mar 2012, 15:45

Witaj
Dobrze, że podjąłeś decyzję, daj znać jak będzie po wszystkim. Napisz jakie były argumenty za operacją, co Cię przekonało.
Powodzenia
romi

Postprzez arek » 14 Mar 2012, 15:54

Witaj,
Jak tylko będziesz w stanie, koniecznie się odezwij!
Powodzenia kolego! Szerokiej drogi.
Pozdrawiam
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez wojmon » 14 Mar 2012, 18:34

Byłem już troszkę zmęczony tą chorobą i chciałem już mieć z głowy dalsze leczenie.Wynik całkiem dobry więc koniec.Jednak żeby uzyskać tak wysokie prawdopodobieństwo wyleczenia,trzeba zrobić wszystko cały pakiet :? .Skoro powiedziałem A trzeba powiedzieć B a raczej
RPLND Mam nadzieje że będę mógł napisać dobre wieści jak inni.Pozdrawiam i zarządzam chwilową przerwę w nadawaniu ;)
wojmon

Postprzez troll » 24 Mar 2012, 23:42

Witaj,

Jakieś wieści?

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez wojmon » 26 Mar 2012, 11:09

Witam jestem już po usunięciu węzłów :) dzięki temu forum trafiłem na super chirurga w ośrodku Magodent.Termin operacji udało się uzyskać rewelacyjny równo miesiąc od skończenia 3 cyklu chemioterapii.Uwaga uwaga nerwy współczulne uratowane :lol: w dniu mojej operacji odbyło się jeszcze jedno RPLND i też sukces,tydzień po mojej operacji nasz kolega Arek odbył też operacje i również wszystko się udało :D ale o tym pewnie sam napisze.Musze powiedzieć że bardzo się ciesz z podjętej decyzji,można powiedzieć że kolejny krok do zdrowia zrobiony.Wynik histopatologiczny będzie gdzieś za tydzień jestem strasznie ciekaw jaki efekt dała moja mieszana chemioterapia (2x BEP + 1x VelP) i tu jestem mocno zaniepokojony ale zobaczymy.Po operacji szybko wraca się do formy gdybym wiedział że tak się uda to dużo nerwów bym zaoszczędził.Pozdrawiam
wojmon

Postprzez romi » 26 Mar 2012, 12:42

Super.
Wracaj do zdrowia. Powodzenia
romi

Postprzez troll » 26 Mar 2012, 16:44

Witaj,

Czekaliśmy na wieści od Ciebie :) Świetnie, że wszystko poszło gładko. Ja obstawiam martwicę :)

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez wojmon » 26 Mar 2012, 20:06

trolu obyś miał rację ;)
wojmon

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości