Po diagnozie

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Po diagnozie

Postprzez romi » 13 Maj 2013, 22:14

Witaj
Gratuluje odważnej, a co najważniejsze świadomej decyzji, będziemy kibicować w obserwacji i żeby się nic nie zmieniało.
Powodzenia
romi

Postprzez m9nika » 14 Maj 2013, 07:30

Witam
Diabeł napisał(a):dziś oficjalnie zdecydowałem się na ścisłą obserwację

Ja również gratuluję podjęcia takiej decyzji, gdyż jest to bardzo odważna decyzja :)
Pamiętaj, że teraz musisz być zdyscyplinowany i skrupulatnie pilnować terminów każdej kontroli.
Trzymamy kciuki za powodzenie Twojego wyboru :)
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Diabeł » 15 Maj 2013, 22:23

Witam,

kolejny raz dziękuję za słowa wsparcia :)

Dziś byłem na kontroli urologicznej - na tą chwilę wszystko jest ok, jednocześnie dostałem skierowanie na usg moszny.

Podziele się z Wami zabawną sytuacją (choć na początku taka zabawna nie była), która osatnio mi się przydarzyła. Otóż kilka dni temu przeglądałem płytke z tomografu komputerowego w domu i na jednym zdjęciu spostrzegłem suwak zamka na samym środku klatki piersiowej. Oczywiście pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy, to taka, że to nie moja płytka - przecież podczas badania byłem w samej koszulce bez zamka. Tak się tym nakręciłem, że o niczym innym nie mogłem myśleć - przecież na podstawie obrazu z TK ustalono dalszy sposób mojego leczenia. Spostrzegła to również moja żona, która w przeciwieństwie do mnie nie dumała zbyt długo nad tym, tylko zwyczajnie pojechała do lekarza, który wykonywał badanie. Wyobrażcie sobie, że faktycznie na mojej piersi widoczny jest suwak zamka, tylko to nie jest zamek od bluzki, czy też zamek, który mogłem połknąć w dzieciństwie - to jest zamek poduszki na której leżałem podczas badania :lol:

Pozdrawiam.
Diabeł

Postprzez m9nika » 16 Maj 2013, 08:33

Witam
Diabeł napisał(a):jednocześnie dostałem skierowanie na usg moszny.

W jakim celu to badanie?
Podziele się z Wami zabawną sytuacją

Bez przygód byłoby nudno ;)
Życzę klarownych i optymistycznych sytuacji :)
Pozdrawiam
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Diabeł » 17 Maj 2013, 08:30

Witam,

zgodnie z tym co powiedział urolog badanie moszny mam przeprowadzić wyłącznie w celu kontroli. Według badania dotykowego wszystko jest ok. Jak na badaniu usg nic nie wyjdzie to do urologa mam się zgłosić jedynie w przypadku jakiś dolegliwości.

Pozdrawiam.
Diabeł

Postprzez m9nika » 22 Maj 2013, 09:34

Witam
Robiłeś już to badanie USG?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Diabeł » 22 Maj 2013, 14:40

Witaj,

badanie USG mam jutro. Po badaniu dam znać. Pozdrawiam.
Diabeł

Postprzez Diabeł » 24 Maj 2013, 08:47

Witam,

wczoraj miałem kontrolne badanie USG moszny. Lekarz przeprowadzający badanie stwierdził "prawe jajko ok, miejsce po lewym jajku ok". Generalnie w mosznie nie stwierdzono zmian ogniskowych.

Teraz czekam na TK, który mam wyznaczony na 14 czerwca, a w międzyczasie oczywiście oznaczę markery. Mam nadzieję, że nadal będę czysty :)

Pozdrawiam.
Diabeł

Postprzez troll » 28 Maj 2013, 22:33

Witaj,

Bardzo dobrze, że USG w normie. Musimy teraz zaczekać na wyniki. Nic w międzyczasie niestety nie zaradzimy o czym pewnie bardzo dobrze wiesz :)

Pozdrawiam!
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez Diabeł » 28 Maj 2013, 22:59

Witam,

tak Troll'u czekam cierpliwie na zaplanowane na czerwiec badania kontrolne. A poza tym staram się dużo nie myśleć o chorobie, pracuję, aktywnie spędzam wolny czas z żoną i córkami, generalnie bardzo dobrze się czuję :)

Obecnie mamy sezon grilowy oraz sezon wszelakich imprez pod gołym niebem :) czy w takich okolicznościach, będąc na obserwacji mogę sobie pozwolić na odrobinę alkoholu, czy jednak nadal wytrwale trwać w abstynencji?

Pozdrawiam.
Diabeł

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości